RSI-software

CtrlWorkRSI is een aandoening die vaak op de werkplek ontstaat en daarom kwam men, nadat RSI een aantal jaren geleden veelvuldig in het nieuws kwam, al snel op het idee om speciale software te ontwikkelen die het ontstaan van RSI kan voorkomen en kan helpen bij lichte RSI-klachten.

Wat doet RSI-software precies?

De meest belangrijke functie die vrijwel alle RSI-software biedt is het notificeren van de gebruiker wanneer deze een pauzemoment dient te nemen. Wanneer er een hele dag non-stop met de computer wordt gewerkt, dan is de kans aanwezig dat de gebruiker na verloop van tijd last krijgt van RSI.

De software zal de computer van de gebruiker echter regelmatig kortstondig pauzeren en daarbij de gebruiker de melding geven om even te ontspannen. In sommige gevallen zal de software ook tips en oefeningen voor het ontspannen van de rug, schouders, armen en handen op het beeld tonen, zodat het lichaam weer optimaal tot rust komt.

Welke pakketten zijn er?

Wie vandaag de dag op zoek gaat naar RSI-software heeft veel keuze. Hieronder vind je een aantal populaire pakketten:

Voor de exacte functies die de pakketten bieden raden we aan om naar de homepage van het desbetreffende product te gaan.

Wat kost RSI-software?

Hoeveel een RSI-pakket precies kost is afhankelijk van welk pakket wordt gekozen. Er zijn pakketten die gratis beschikbaar zijn, maar er zijn ook pakketten waarvoor betaald moet worden. De prijs ligt in dat geval meestal rond de 25 euro per licentie.

Betaalde pakketten zijn niet per definitie beter dan gratis pakketten, dus voor mensen met een beperkt budget loont het de moeite om een aantal gratis pakketten te proberen en uiteindelijk het pakket dat bij de wensen past te selecteren.