via: secretaressenet.nl

via: secretaressenet.nl

Wat moet je doen als je ontslagen wordt? Veel mensen weten niet wat hun rechten zijn en wat ze moeten doen als ze in zo’n situatie terecht komen. Soms is een ontslag te voorkomen of heeft u recht op een ontslagvergoeding. Wij geven 5 tips wat je wel én niet moet doen als je ontslagen wordt.

Niks ondertekenen
In het gesprek waarin je hoort dat je ontslagen wordt, lopen de emoties vaak hoog op. Onderteken dan ook nooit iets tijdens dit eerste gesprek. De kans is groot dat je daarmee je kansen verspeeld op bijvoorbeeld ontslagvergoeding. Vraag daarom altijd of de werkgever het gesprek schriftelijk terug wil koppelen, zodat je misverstanden voorkomt. Vraag tenslotte om bedenktijd zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen als de eerste emoties zijn gezakt. Ontslag op staande voet mag alleen als er een dringende reden voor is, denk aan diefstal, mishandeling of onder invloed van alcohol of drugs op het werk verschijnen. Deze reden van het ontslag moet gelijktijdig met het ontslag medegedeeld worden, de werkgever mag de reden niet later aanpassen of aanvullen.

Ken je rechten
Een werkgever mag je niet zomaar ontslaan. Gebruik de bedenktijd dan ook om uit te zoeken of je werkgever je eigenlijk wel mag ontslaan en of je recht hebt op een ontslagvergoeding. Hiervoor kun je juridisch advies inwinnen bij een advocaat of jurist. Ben je het niet eens met je ontslag of hanteert je werkgever niet de juiste opzegtermijn? Dan kun je het ontslag bij een kantonrechter aanvechten.

Vraag een uitkering aan
Als je ontslagen wordt, kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor een WW-uitkering. Als werknemer heb je in Nederland een verplichte werknemersverzekering Werkloosheidswet, waardoor je onder bepaalde voorwaarde recht hebt op een uitkering van het UWV op het moment dat je werkloos bent. Voorwaarden zijn onder andere dat je niet verwijtbaar werkloos bent en je moet direct beschikbaar zijn voor betaald werk. De uitkering vraag je aan bij het UWV.

Ontslag

via: metronieuws.nl

Ga direct solliciteren
De werkgever moet zich in de meeste gevallen houden aan een opzegtermijn. Het is verstandig om die periode te gebruiken om alvast te solliciteren. Het is eenvoudiger om een baan te vinden als je nog werk hebt, dan wanneer je als werkloze gaat solliciteren.

Formuleer waarom je ontslagen bent
Ga je opnieuw solliciteren, dan gaat men in de gesprekken vragen naar je ontslag. Formuleer hier daarom van te voren alvast een goed antwoord op. Het is nooit een goed idee om het bedrijf zwart te maken, hoe oneerlijk je het ontslag ook vindt. Probeer er een positieve draai aan te geven, bijvoorbeeld door aan te geven wat je van deze ervaring leerde.